dissabte, 3 de novembre de 2012

Marcadors SocialsEls marcadors socials són una forma de guardar, classificar i compartir enllaços a internet . Estan sempre disponibles des de qualsevol ordinador i es poden compartir amb altres persones.

Els marcadors socials serveixen per agregar webs que visites amb regularitat i afegir-hi etiquetes per organitzar-ho millor i perquè posteriorment et sigui molt més fàcil trobar allò que busques. A més també et permet compartir les teves webs marcades amb més persones.

Per nosaltres és molt interessant ja que d'aquesta maner tenim un recull de tot allò que trobem interessant a la xarxa, a la vegada que ho podem compartir amb altre gent, els quals també comparteixen amb nosaltres.

Tres exemples de marcadors socials:DELICIOUS  és un servei de gestió d'adreces d'interès socials a través del web. Permet guardar i recuperar a la xarxa les adreces d'interès, que clàssicament s'emmagatzemaven des del navegador localment a l'ordinador, de manera que són consultables en línia i no només localment. També en facilita la categorització amb paraules clau (etiquetes), fet que n'agilitza la localització. Però no tan sols permet agrupar-les i etiquetar-les, sinó també compartir-les amb altres usuaris del servei i així conèixer qui (i quanta gent) ha desat un determinat enllaç .


MISTER WONG  és una pàgina que permet emmagatzemar els adreces d'Internet interessants de la xarxa amb un sistema d'etiquetes que es poden compartir amb altres usuaris, esdevenint així marcadors socials. Es poden crear grups d'usuaris que comparteixen els mateixos interessos (amb marcadors públics i privats) o bé seguir l'activitat de determinades persones. És un web multilingüe creat a Alemanya el 2009, d'incidència especialment al sector educatiu.  
- PEARLTREES no organitza la informació en forma de llista, la organitza en forma més visual, en forma d'esquema, que té arbres, branques i que aquestes acaben en petites "perles" que d'alguna manera són les que tenen l'adreça concreta.Com a exemple aquí us deixo el meu.


Com hem pogut observar, els marcadors socials són eines que ens proporcionen moltes avantatges alhora de poder classificar tota la informació de la xarxa, a la vegada que la compartim amb els nostres companys i ells comparteixen amb nosaltres les seves troballes.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada