dissabte, 20 d’octubre del 2012

Aprendre amb Twitter

Twitter és  una xarxa social basada en el microblogging, permet als seus usuaris intercanviar informació, idees, webs, etc... per mitjà de la mateixa web.

Aquest servei té els seus orígens el Març del 2006 com a projecte d'investigació i desenvolupament de la companyia Obvious 

Aquest intercanvi d'informació es dur a terme a traves de diferents aspectes, per exemple, si volem intercanviar una informació amb un usuari del twitter i volem que aquest la rebi en el tuït hem de posar el seu nom d'usuari així: @usuari.

Aquests usuaris poden ser de gran interès per nosaltres si és així ens podem fer seguidors d'aquests usuaris i veure quina informació va penjant, i a la inversa.
Així doncs podem tenir llistes d'usuaris que ens interessin, poder veure el seu perfil on ens fa un breu resum de l'usuari, la seva cronologia, etc.

Si aquesta informació la volem compartir no només amb un sol usuari sinó amb un lloc on es troben idees molt semblants cal que hi afegim un #hashtag
Els mateixos usuaris poden fer un enllaç sobre una web que creguin interessant, això es pot fer copiant la web mateixa o des de la web si ho permet fer un tuït directe.

Hem parlat de tuïts, un tuït és penjar una informació amb un màxim de 140 caracters en aquesta pàgina web del twitter, a la vegada també podem fer retuïts, un retuït es basa es tuïtejar de nou un tuït d'una altre persona que ens hagi semblat interessant.

Com a exemple teniu el meu nom d'usuari que és @SergiGmezSnchez i un dels hastags que utilitzo és #giticn12 on podeu trobar tuits d'altres companys d'aquesta mateixa assignatura
 

Per buscar un Hashtag al Twitter que no coneixem i enviar així tots aquests tuits a un lloc de informació comuna tenim la possibilitat de buscar-lo mitjançant el twubs.


Termes de Twitter més utilitzats:


Terme original
Terme traduït al català
Twitter
Twitter
Follower
Seguidor
Following
Seguint
Tweet
Tweet
Nudge
Literalment "Donar un cop de colze suau"
Update
Actualitzar
Trending topic (TT)
Tema de moda
Tweetup
Reunió de Twitters
Direct message (DM)
Missatge directe
Retweet (RT)
Retweet





Per concloure podem veure com twitter pot ser una eina molt bona pel seguiment en el camp de l'educació de tots aquells professionals que vagin publicant les seves novetats, a més és pot fer un bon ús a les escoles creant activitats al voltant d'aquesta eina com podem veure en el següent vídeo.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada